Om Grace Hidalgo

14 års erfaring som hundetræner

I 1999 tog min mand og jeg til Grønland for at arbejde. Han som tandlæge og jeg som pædagog.
Grønland er hundenes land, og vi fik hurtigt anskaffet os 23 grønlandske slædehunde, som vi brugte megen tid på. Vi boede der i 3 år, og hunde blev for alvor en kæmpe del af mit liv. Sidste år blev jeg slædekusk for turister. Her fik jeg virkelig indsigt i hundes adfærd i flok.
Da vi kom til Danmark, havde vi slædehunden Simon med hjem. Ham begyndte jeg til hundetræning med men fik nogle træningsproblemer, som jeg ikke selv kunne løse. Ikke før jeg mødte en dyreterapeut, som lærte mig om moderne hundepsykologi, og jeg begyndte i min fritid at studere og træne efter disse positive metoder.

I samarbejde med dyreterapeuten startede jeg mine første træningshold og ideen om Tåsinge Hundepark blev her grundlagt.

Tåsinge Hundepark blev en realitet, og jeg åbnede det første professionelle trænings- og adfærdscenter for familiehunde på Sydfyn.
Dengang havde jeg også pension og plads til 14 hunde. Her fik jeg virkelig indsigt i hunde og deres leg, adfærd, kropssprog samt racekendskab.
I dag er pensionen nedlagt, da undervisningen og adfærdshjælp er mit  primære fokus. Dette kan afhjælpe mange problemer med træning og rådgivning.

Udover min store interesse for hunde og adfærd er jeg også stressterapeut og wellnessmassør.

Jeg bor på Tåsinge ude på landet og er gift med H.C. wulff. Vi har sammen 2 børn, 2 hunde, 2 heste, 3 skildpadder og fisk, samt en masse svaler i udbygningerne. Med andre ord har vi omgivet os selv med masse af natur og dyr, som vi elsker.

Omgivelserne