Mental fitness er overset

Som terapeut er det i mine øjne rigtig vigtigt, at man også selv udvikler sig og arbejder på de indre planer . Ingen bliver færdig på dette område, heller ikke de dygtigste. Der er hele tiden områder, der kan belyses og forbedres. Ingen er perfekte.

Mental fitness er livsvigtigt og alt for overset. Selvudvikling burde være et fag i skolen!

Vi bliver opdraget til at passe og pleje vores tænder, krop og det ydre.

Men vi lærer desværre ikke så meget om at pleje vores sjæl og indre. Eller hvordan vi håndterer vores tanker og følelser.

Egentlig underligt når man tænker på, at det netop er vores tanker og følelser, der ligger bag al handling og vores resultater.

Tag tid til indre udrensning

Det er ud fra vores indre, vi skaber ting. Så hvis nu vi holdt vores sind, tanker og følelser rent og i topform, ville vi også langt nemmere kunne have det godt med os selv og hinanden. Det ville give færre konflikter og uoverensstemmelser. Vi ville kunne forstå os selv og hinanden langt bedre.

Jeg tror, det ville give os en større rummelighed i forhold til vores forskellighed.

Vi ville også meget nemmere kunne få det, vi drømmer om og tiltrække det, der gør os glade.

Der er mange måder at “børste sit indre på og holde det sundt”.

EFT er en fantastisk måde at lave indre udrensning. Jeg elsker også den indianske måde at udvikle sig på, som jeg har lært af Cornelia Renholz, hvor man bruger årstiderne og naturen som “mentor” eller spejl til ens personlige udvikling og i forhold til ens visioner i livet.

 

Stå fast på glæden

Sommer handler f.eks.om glæde, udfoldelse, varme, blomstring, lys mm.

Her kan vi spørge os selv, om vi følger naturens rytme. Udfolder du dig i forhold til din vision for i år? Hvor blomstre du? Brænder du for det du gør? Hvad er dine lyse sider? Er du glad osv.?

Min visions plante for i år handlede netop om glæde. “Stå fast i min egen glæde uanset andres humør”.

Grunden til, at jeg netop havde valgt det tema var, at selv om jeg har nemt ved at være glad, kan jeg have svært ved at stå fast i min egen glæde, hvis andre omkring mig er i dårligt humør. Det irriterede mig.

Hummmm, det var nok også derfor det ikke gik så godt med den plante. Den voksede fint og hurtigt op. Dog kom jeg til at hive den op, fordi jeg troede det var ukrudt, så prøvede jeg at så den igen, men så døde den 😬😢

Meget symbolsk, for sådan har jeg det også, når jeg er glad og andre ikke er det, så kan jeg ofte i mine tanker bilde mig selv ind, at jeg skal tilpasse mit humør og ideer, fordi jeg tænker, det nok er mig, der er galt på den = “ukrudt”.

Så min visions plante har allerede lært mig, at jeg ikke skal fjerne eller slukke mit eget gode humør, blot fordi andre er i dårligt humør🙂☀️

Men det tænker jeg nok gælder alle, at man til tider tager andres humør og energi på sig.

Når andre er lav på energi og ikke kan overskue ting, så bliver de fleste af os ofte irriteret, sure og taler andre ned.

Ofte vil de fleste ikke tage deres egen andel på sig men finder alle mulige gode grunde til, at det er de andre den er gal med.

Hvis man kommer til at tro på, at de har ret, så bliver ens eget humør ødelagt. Men KUN hvis man tillader det.

Så fra nu af vil jeg aldrig tillade folk med en tungere energi, at de kan få indflydelse på mit gode humør. Den magt vil jeg ikke længere give dem.

Det er heldigvis mit eget ansvar at stå fast på min egen glæde ☀️

Derfor elsker jeg min “indianske kvindegruppe” og tak til Cornelia Reinholz, som var god til at pege på de sider og mønstre i mig, der trænger til at blive kigget på, så glæden kan få lov at blomstre endnu mere i mit liv. ❤️

Jeg elsker den indre rengøring langt mere end den ydre 😂 – her kan jeg vist godt komme til at forsømme lidt.

Nogen har det lige omvendt.

De bruger al tiden på ydre oprydning, men forsømmer det indre.

En god balance er nok at fortrække.

Kontakt

Alle forespørgsler er velkomne

Søren Lolks Vej 5, 5700 Svendborg (Tåsinge)

+45 29 60 55 39

– En del af CleverSupport

© All rights reserved

Ring nu