Ingen grund til kvælerhalsbånd

Jeg undrer mig over, at der stadigvæk er træningsbaner, der kan finde på at anbefale kvælerhalsbånd til hvalpe eller i det hele taget til hunde.

Eller hvorfor man i ringtræning tillader at have de tynde, kvæler-agtige liner, hvor hunden nærmest bliver hevet op i hovedet, så de ikke kan få ordentlig luft, for at de kan vises “bedre” frem?

Jeg bliver så trist, når jeg ser at træningssteder kan finde på at anbefale dette.

Heldigvis er der mange, der har rykket sig væk fra de ubehagelige metoder og strafbaseret træning, men jeg kan se og høre, at jeg stadig har masser af arbejde og viden, der skal ud og formidles videre til den almindelige hundeejer.

Det værste er, at nye ejere bliver forvirrede, fordi de med hjertet godt kan mærke, at straf og stramme halsbånd ikke er det bedste. Men det kan være svært selv at finde en god og positiv måde at få uønsket adfærd væk på.

Så selv efter 15 år som hundetræner synes jeg stadig, der er meget at fortælle om positive metoder, og det glæder mig altid, når flere hundeejere lytter og indser, at der er andre måder at få hunden til at lystre på, som er hundevenlige.❤️🌺

 

Forkert træning kan skade

Mit råd er, når du er i tvivl, så ring til en instruktør, der træner ud fra klikker-konceptet, eller som har en uddannelse, der tager udgangspunkt i positiv indlæringspsykolog.

Der er stor forskel på hvilke træningsmetoder du bruger, og ikke alle er hundevenlige. De kan gøre mere skade end gavn.

Der er efterhånden mange dygtige trænere derude. Er du i tvivl om de metoder, du får anbefalet, er gode for din hund, er du velkommen til at få en telefonisk konsultation. Så kan jeg hurtigt fortælle dig, om metoderne opbygger eller nedbryder din hund.

Jeg kan naturligvis også give dig rådgivning om, hvad du skal gøre for at få den ønskede adfærd hos din hund..

Se mere på www.gracehidalgo.dk. Her kan du booke en tid.

Kontakt

Alle forespørgsler er velkomne

Søren Lolks Vej 5, 5700 Svendborg (Tåsinge)

+45 29 60 55 39

– En del af CleverSupport

Ring nu