Din hun skal være sulten når du træner

Ofte bliver jeg spurgt om mad og træning – til hunde. Skal maden f.eks. stå frit fremme, og hvor mange gange om dagen skal hunden have mad?

Det er gode spørgsmål. Det vigtige er jo, om din hvalp trives, og hvor aktiv den er? 

Egentlig hører alt omkring ernæring og spisevaner til indenfor dyrlæge-området (selvom der er mange diskussioner om, hvad der er bedst for hunde, et helt emne for sig selv, som jeg kommer ind på en anden gang), men for at jeg ikke får en sag på halsen, så vil jeg anbefale, at hvis du er usikker på, om din hvalp får den ernæring den skal have, så spørg din dyrlæge eller dyrehandel.

Men taler vi træning, så anbefaler jeg, at maden ikke står frit fremme. Har hunden hele tiden adgang til sin mad, er der stor sandsynlighed for, at motivationen for maden daler. Derfor kan det være svært at bruge godbidder som belønning.

Lad hunden arbejde for føden

Hvis du vil holde en høj motivation, plejer jeg at opfordre til, at man ikke har maden stående frit fremme. Derimod er det godt, at hunden skal arbejde for at få sin mad. Enten i form af træningsøvelser, søge-arbejde eller aktiveringslegetøj. Hvis man gerne vil træne med sin hvalp, kan man bruge den almindelige kost som belønninger, og når man er færdig med at træne, giver man det, der er tilbage af den daglige ration.

Går man på træningshold om aftenen, så plejer jeg at sige, at den enten kun skal have halv portion i løbet af dagen, eller at den ikke får andet end morgenmad. Hvis den ikke er madglad overhovedet,  vil jeg endda anbefale, at den slet ikke får mad, før den kommer til træning.

Den lille prut på billedet her havde fået morgenmad, inden jeg kom omkring kl. 12. Selvom han gjorde det godt med de øvelser, vi skulle lave, så var han ikke topmotiveret.

Vi blev derfor enige om, at ejeren til næste enetime skulle udsætte maden til efter træning.

Så blot et lille tip, hvis din hund ikke er topmotiveret for at træne.

Læs også Sådan klikker du din hund på plads

Find træningshold på https://www.gracehidalgo.dk/booking-hundetraening/

Kontakt

Alle forespørgsler er velkomne

Søren Lolks Vej 5, 5700 Svendborg (Tåsinge)

+45 29 60 55 39

– En del af CleverSupport

Ring nu